Prijava na e-novice
Pišite nam: info@trebnik.com

Zgodovina Dvorca Trebnik

Zgodovina Dvorec Trebnik sega nazaj v 13. stoletje, natančneje do 1308, ko je bilo omenjeno prvič v zgodovinskih virih, kot "Trebnikke". Medtem je bil dvorec pod gradom Konjiški grad omenjen leta 1362. Dvorec dobi končno - današnjo podobo v 16. stoletju.
 
Vse, kar se je zgodilo v preteklosti je imelo velik vpliv na sam dvorec in njegove lastnike. Najbolj značilni in pomembni lastniki so bili družina Windischgraetz, kateri so imeli v lasti dvorec iz leta 1828 in vse do konca druge svetovne vojne. V njem so živeli začasno, za njih je bil poletna rezidenca. Veliko pozornosti so posvečali njegovi okolici, predvsem vrtovom. Imeli so dobro organizirano vrtnarjenje in svoje vrtnarje. Tako se je strast za rože in zelišča razširila po Slovenskih Konjicah in še danes je tako.
 
Po drugi svetovni vojni je dvorec postal last občine Slovenske Konjice, ki je uporabljal prostore dvorca za različne dejavnosti, kot so kino, kavarna, vrtec itd. Od leta 1997 se je začelo novo obdobje za Dvorec Trebnik. Potekala je prenova poslovnih prostorov, ljudje, zaposleni na dvorcu so proizvedli prve naravne proizvode v letu 1999 in utrli pot za njih. Ti izdelki še danes sestavljajo blagovno znamko Dvorec Trebnik, le da so surovine posodobljene. Nastali so naravni izdelki, s katerimi ljudje skrbijo za svoje zdravje in dobro počutje.
Kmalu so prišli prvi obiskovalci, za katere smo pripravili poučno-zabavne programe. Vse zabavni programi vključujejo izobraževalno noto: zeliščni vrt, zeliščna galerija, grajski park, razstavne zbirke in kratek film o Dvorcu Trebnik.  Na programih se naučijo o zdravilnih rastlin, njeni uporabi v primeru zdravstvenih težav ali pa samo za izboljšanje njihovega počutja.